— 360 g étcsokoládé
— 300 g liszt
— 1 csipet só
— 4 tojás
— 200 ml napraforgóolaj
— 200 g barna cukor
— 150 ml (bármely Jacobs kávé)
— 1 csomag vanília
— 100 g pekándió
Kávészirup
— 250g barnacukor
— 250 ml kávé (bármely Jacobs kávéval készítve)
A kávészirup elkészítéséhez tedd a barnacukrot egy edénybe és közepes lángon melegítsd.
Amikor a cukor aranyszínűvé karamellizálódott, öntsd hozzá a lefőzött kávét és addig kevergesd, ameddig a cukor teljesen feloldódik és szirupos állagúvá nem sűrűsödik.
Ezt követően hagyd hűlni kb 10-15 percig és szűrd le egy üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig áll el.
Melegítsd elő a sütőt 170 ° C-ra, alsó / felső légkeverésen.
Helyezd a tálba a tojásokat, a napraforgóolajat, a 100ml kávészirupot, és habverővel alaposan keverd össze.
Ezt követően add hozzá a kávét és a vaníliát.
Olvaszd meg az étcsokoládét gőz felett, majd lassú keverés mellett öntsd bele a tálba.
Add hozzá még a lisztet és egy csipet sót, óvatosan keverd meg, hogy a tészta ne maradjon darabos.
Aprítsd össze a pekándiókat.
Öntsd a tésztát egy vajjal kikent brownie sütőformába, szórd meg a pekándióval.
A süteményt kb. 30–40 percig süsd.
Hagyjd jól kihűlni és már tálalhatod is.