KÁVÉS BROWNIE

HOZZÁVALÓK

— 360 g étcsokoládé
— 300 g liszt
— 1 csipet só
— 4 tojás
— 200 ml napraforgóolaj
— 200 g barna cukor
— 150 ml (bármely Jacobs kávé)
— 1 csomag vanília
— 100 g pekándió

Kávészirup
— 250g barnacukor
— 250 ml kávé (bármely Jacobs kávéval készítve)

ELKÉSZÍTÉS

Kávészirup

1

A kávészirup elkészítéséhez tedd a barnacukrot egy edénybe és közepes lángon melegítsd.

2

Amikor a cukor aranyszínűvé karamellizálódott, öntsd hozzá a lefőzött kávét és addig kevergesd, ameddig a cukor teljesen feloldódik és szirupos állagúvá nem sűrűsödik.

3

Ezt követően hagyd hűlni kb 10-15 percig és szűrd le egy üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig áll el.

Kávés Brownie

1

Melegítsd elő a sütőt 170 ° C-ra, alsó / felső légkeverésen.

2

Helyezd a tálba a tojásokat, a napraforgóolajat, a 100ml kávészirupot, és habverővel alaposan keverd össze.

3

Ezt követően add hozzá a kávét és a vaníliát.

4

Olvaszd meg az étcsokoládét gőz felett, majd lassú keverés mellett öntsd bele a tálba.

5

Add hozzá még a lisztet és egy csipet sót, óvatosan keverd meg, hogy a tészta ne maradjon darabos.

6

Aprítsd össze a pekándiókat.

7

Öntsd a tésztát egy vajjal kikent brownie sütőformába, szórd meg a pekándióval.

8

A süteményt kb. 30–40 percig süsd.

9

Hagyjd jól kihűlni és már tálalhatod is.

JACOBS RECEPTEK

Kávés receptek az ínyencek számára. Mert a kávé több, mint egy ital: ugyanúgy lehet különleges alkotóeleme ízletes süteményeknek és csábító desszerteknek, mint akár egészséges ételeknek is . Ha igazi kávérajongó vagy biztosan megtalálod az ízlésedhez leginkább illő receptet!

DIRTY DARK CHAI KOKTÉL

MARCIPÁNOS KÁVÉGOLYÓK

KÁVÉS SMOOTHIE TÁL