MACARON
KÁVÉS GANACHE-AL

HOZZÁVALÓK

Kb 10 db macaron tésztájához
— 45 g őrölt, blansírozott mandula
— 75 g porcukor
— 10 g kristálycukor
— 36 g fehérje
— ételfesték (paszta) barna vagy bézs színben

Étcsokoládés kávés krémhez (Kb 15-20 db macaronhoz)
— 250 ml tejszín
— 160 g étcsokoládé
— 75 g nougat
— 10 db Jacobs Krönung kávébab

Fehércsokoládés kávés krémhez (Kb 15-20 db macaronhoz)
— 100 ml tejszín
— 35 g egész Jacobs Krönung kávébab 160 g étcsokoládé
— 150 g fehér csokoládé

ELKÉSZÍTÉS

1

A tojásfehérjét tedd egy zsírtalan keverő edénybe, és add hozzá az ételszínezéket.

2

Keverd fel a tojásfehérjét, amíg habos nem lesz.

3

Őröld finomra a blansírozott mandulát a porcukorral,  öntsd a tojáskeverékhez, és készíts belőle kemény habot.

4

Ezt követően öntsd a mandulakeveréket egy spatula segítségével egy nylonzsákba (aminek a végét levágod és tölcsért formázol) majd formázz köröket a sütőpapírral bélelt sütőlapra.

5

Hagyd 25 percig száradni. Időközben melegítsd elő a sütőt 140 °C-ra, felső / alsó légkeverésre, és süsd a macaronokat a sütőben 15 percig.

6

Hagyd, hogy a macaron tésztája teljesen lehűljön, és töltsd fel kedvenc krémeddel.

ÉTCSOKOLÁDÉS KÁVÉS KRÉM ELKÉSZÍTÉSE

1

Tedd a tejszínt és a kávébabot egy tálba, és tartsd lefedve hűtőben 24 órán keresztül.

2

Szűrd le a tejszínt.

3

Olvaszd meg az étcsokoládét és nougat-ot gőz felett.

4

Öntsd a tejszínt egy serpenyőbe, forrald fel és öntsd bele a felolvasztott csokoládét. Keverd össze és hagyd egy éjszakát hűlni.

5

Töltsd az elkészített kávékrémet tölcsér formájú nylonzsákba.

6

Nyomd az étcsokis ganache-t a macaron egyik felére, és illeszd össze a macaron második felével.

FEHÉRCSOKOLÁDÉS KÁVÉS KRÉM ELKÉSZÍTÉSE

1

Tedd a tejszínt és a kávébabot egy tálba, és tartsd lefedve hűtőben 24 órán keresztül.

2

Szűrd le a tejszínt.

3

Olvaszd meg a csokoládét gőz felett.

4

Öntsd a tejszínt egy serpenyőbe, forrald fel és öntsd bele a felolvasztott csokoládét. Keverd össze és hagyd egy éjszakát hűlni.

5

Töltsd az elkészített kávékrémet tölcsér formájú nylonzsákba.

6

Nyomd a krémet a macaron egyik felére, és ragaszd össze a macaron másik felével.

7

Készen vannak a kávés macaronok.

JACOBS RECEPTEK

Kávés receptek az ínyencek számára. Mert a kávé több, mint egy ital: ugyanúgy lehet különleges alkotóeleme ízletes süteményeknek és csábító desszerteknek, mint akár egészséges ételeknek is . Ha igazi kávérajongó vagy biztosan megtalálod az ízlésedhez leginkább illő receptet!

DIRTY DARK CHAI KOKTÉL

MARCIPÁNOS KÁVÉGOLYÓK

KÁVÉS SMOOTHIE TÁL