Marcipános kávégolyók

HOZZÁVALÓK

— 200 g marcipán
— 20 g Jacobs Krönung szemes kávé
— 100 g apróra vágott mandula
— 100 g fehércsokoládé
— 100 g étcsokoládé
— 20 ml kávét (bármely Jacobs kávéval készítve)

A kávésziruphoz
— 250g barnacukor
— 250ml kávé (bármely Jacobs kávéval készítve)

ELKÉSZÍTÉS

Kávészirup

1

A kávészirup elkészítéséhez tedd a barnacukrot egy edénybe és közepes lángon melegítsd.

2

Amikor a cukor aranyszínűvé karamellizálódott, öntsd hozzá a lefőzött kávét és addig kevergesd, ameddig a cukor teljesen feloldódik és szirupos állagúvá nem sűrűsödik.

3

Ezt követően hagyd hűlni kb 10-15 percig és szűrd le egy üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig áll el.

Marcipános kávégolyók

1

Finomra őröld le a kávét. A kávét és az apróra vágott dióféléket tedd a marcipánba, és formázz kb. 2-3 cm-es gömböket belőle.

2

Hagyd, hogy az étcsokoládé gőz fölött megolvadjon, és habverővel keverd hozzá a kávészirupot.

3

A marcipán golyókat forgasd bele az étcsokoládéba, majd tedd egy tálcára és helyezd a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg megszilárdul.

4

Hagyd, hogy a fehércsokoládé gőz fölött megolvadjon.

5

A marcipán golyókat forgasd bele a fehércsokoládéba, majd tedd egy tálcára és helyezd a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg megszilárdul.

6

Kész a marcipános kávégolyó.

JACOBS RECEPTEK

Kávés receptek az ínyencek számára. Mert a kávé több, mint egy ital: ugyanúgy lehet különleges alkotóeleme ízletes süteményeknek és csábító desszerteknek, mint akár egészséges ételeknek is . Ha igazi kávérajongó vagy biztosan megtalálod az ízlésedhez leginkább illő receptet!

DIRTY DARK CHAI KOKTÉL

MARCIPÁNOS KÁVÉGOLYÓK

KÁVÉS SMOOTHIE TÁL