— 200 g marcipán
— 20 g Jacobs Krönung szemes kávé
— 100 g apróra vágott mandula
— 100 g fehércsokoládé
— 100 g étcsokoládé
— 20 ml kávét (bármely Jacobs kávéval készítve)
A kávésziruphoz
— 250g barnacukor
— 250ml kávé (bármely Jacobs kávéval készítve)
A kávészirup elkészítéséhez tedd a barnacukrot egy edénybe és közepes lángon melegítsd.
Amikor a cukor aranyszínűvé karamellizálódott, öntsd hozzá a lefőzött kávét és addig kevergesd, ameddig a cukor teljesen feloldódik és szirupos állagúvá nem sűrűsödik.
Ezt követően hagyd hűlni kb 10-15 percig és szűrd le egy üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig áll el.
Finomra őröld le a kávét. A kávét és az apróra vágott dióféléket tedd a marcipánba, és formázz kb. 2-3 cm-es gömböket belőle.
Hagyd, hogy az étcsokoládé gőz fölött megolvadjon, és habverővel keverd hozzá a kávészirupot.
A marcipán golyókat forgasd bele az étcsokoládéba, majd tedd egy tálcára és helyezd a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg megszilárdul.
Hagyd, hogy a fehércsokoládé gőz fölött megolvadjon.
A marcipán golyókat forgasd bele a fehércsokoládéba, majd tedd egy tálcára és helyezd a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg megszilárdul.
Kész a marcipános kávégolyó.