PALACSINTA KÁVÉSZIRUPPAL

HOZZÁVALÓK

A palacsintához
— 1 banán (kb. 170 g)
— 90 g zabliszt
— 2 tk agave-szirup
— 1 tk sütőpor
— 160 ml szójatej
— 1 tk repceolaj
— 1 csipet só
— 1 tk fahéj

A kávésziruphoz
— 250g barnacukor
— 250ml kávé (bármely Jacobs kávéval készítve)

A feltéthez
— tejszín vagy joghurt
— málna vagy eper

ELKÉSZÍTÉS

Kávészirup

1

A kávészirup elkészítéséhez tedd a barnacukrot egy edénybe és közepes lángon melegítsd.

2

Amikor a cukor aranyszínűvé karamellizálódott, öntsd hozzá a lefőzött kávét és addig kevergesd, ameddig a cukor teljesen feloldódik és szirupos állagúvá nem sűrűsödik.

3

Ezt követően hagyd hűlni kb 10-15 percig és szűrd le egy üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig áll el.

Palacsinta

1

Melegítsd elő a sütőt 200 ° C-os hőmérsékletre.

2

Egy tálban aprítsd össze a banánt és keverd össze a zabliszttel.

3

Add hozzá a repceolajat, a tejet és az agaves szirupot, majd alaposan keverd össze.

4

Ezt követően keverd bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót, és addig keverd amíg csomómentes tészta lesz.

5

Tegyél sütőpapírt a sütőlapra, és a palacsintakeveréket kör alakú formákba öntsd rá. Süsd aranybarnára kb. 30 perc alatt.

6

Verd fel a tejszínt és öntsd a frissen sült palacsintára. A tetejét málnával vagy más gyümölcsökkel díszítsd.

7

A legvégén öntsd rá a kávészirupot. 

JACOBS RECEPTEK

Kávés receptek az ínyencek számára. Mert a kávé több, mint egy ital: ugyanúgy lehet különleges alkotóeleme ízletes süteményeknek és csábító desszerteknek, mint akár egészséges ételeknek is . Ha igazi kávérajongó vagy biztosan megtalálod az ízlésedhez leginkább illő receptet!

DIRTY DARK CHAI KOKTÉL

MARCIPÁNOS KÁVÉGOLYÓK

KÁVÉS SMOOTHIE TÁL