TUDTAD?

Tudtad, hogy a kávé cserjén terem? Mindennek alapja az örökzöld növény és az azon termő értékes piros bogyó. A növényt a világ mintegy 70 országában termesztik a trópusi és szubtrópusi régiókban. Tudtad?

A kávécserje a meleg és csapadékos éghajlatot kedveli. A legjobban 17–23 °C-os hőmérsékleten, bőséges eső mellett és termékeny talajon fejlődik.

Több mint 60 kávéfajta létezik, ezek közül a legelterjedtebb az arabica és a robusta. Az arabica kifinomult édességéről ismert, míg a robusta kissé kesernyésebb.

A kávécserje virága hasonlít a jázminra, illata is arra emlékeztet, színe fehér.

MESTERIEN ELKÉSZÍTVE

Tudod, hogyan lesz a kávébabból ízletes kávé? A betakarítás után a kávébabokat gondosan megmossuk, szárítjuk, szétválogatjuk, majd a különböző változatok egyedi jellemzőit vegyítő keverékeket állítunk össze.

SZÍVVEL PÖRKÖLVE

A keverék összeállítása után megpörköljük a kávészemeket, hogy kinyerjük az aromás olajokat és a babban rejlő finom ízt. 

A pörkölés átlagosan körülbelül 12 percig tart.

A pörkölés során a kávészemek 200 és 250° C közötti hőmérsékletnek vannak kitéve, ez hozza ki a jól ismert Jacobs aromát.

Tudta, hogy pörkölt kávébab könnyebb, mint a pörköletlen? Ez azért van, mert a szemekben lévő nedvesség elpárolog.

A TÖKÉLETES KÁVÉ

A kellemesen élénkítő kávé mindenkinél személyes ügy. Kedvelhetjük a filteres kávé lágy mélységét vagy éppen az eszpresszó intenzitását. Bármelyiket is választod, a következő bevált tippek segítségével minden alkalommal tökéletes kávét készíthetsz.