JACOBS KÁVÉ

Több mint 100 évvel ezelőtt Johann Jacobs kávémester valóra váltotta egyik álmát, és megnyitotta az első kávézóját, hogy mindenki megtapasztalhassa a friss kávé varázslatos aromáját.

A karakteres aromájú kávé gyorsan meghódította a hazai fogyasztók szívét is. Napjainkban a Jacobs kávék számtalan változatban érhetők el világszerte. Legyen szó szemes vagy őrölt kávéról, kávépárnákról, kapszulákról vagy az instant változatokról, egy dolog közös bennük: a Jacobs kávék varázslatos aromája felébreszti legmélyebb álmaidat is.

A kávé ital az 1400-as években indult először hódító útjára, azonban a XVI. századra már az egész arab világban elterjedt sokunk kedvenc italává vált. A legelső arab és török kávéházak is ekkor nyitották meg kapuikat Damaszkuszban, illetve Aleppóban. Eleinte csak férfiak látogattak el az ilyen helyekre, amelyek a kávézás mellett hamar a kötetlen beszélgetések és viták színterévé váltak. Nem csoda, hogy számos politikai vezető nézte rossz szemmel a XVII. századtól már Európában is hódító kávéházakban felbukkanó forradalmi eszmék kibontakozását - gondoljunk csak például a Pilvax kávéház közösségére. Magyarországon egészen pontosan 1597-től mérték a kávét a török kávéfőzők, és az 1730-as évektől sorra nyitották meg kapuikat a kávéházak, főleg Pesten a városkapuk és a Duna közelében.

Mára a kávézás öröme már otthonunkban is elérhető és a legkülönbözőbb módokon készíthetjük el egyik kedvenc italunkat. Hiszen gondoljunk csak bele; szemes kávé a frissen őrölt kávé szerelmeseinek, őrölt-pörkölt a kotyogós kávéfőzőhöz, valódi instant kávé melyhez csak forró vizet kell öntenünk és a már beízesített, kiadagolt kávéspecialitások a sietősebb napokra. A Jacobs kávék színes termékpalettájának köszönhetően széles körben kapcsolódhatunk ki és fókuszálhatunk az igazán fontos dolgokra.

jacobscoffee-img.png

Mikor Johann Jacobs 1895-ben Brémában megalapította üzletét, valami igazán nagyszerűt hozott létre - egy álma vált valóra. Tudta, hogy kávé aromája nem csak a magas minőséget jelenti, de lélekébresztő erővel is bír! Johann Jacobsnak ez a varázslatos aroma volt a kulcs álmai megvalósulásához: minél több emberrel megosztani a kávézás élményét.

Fedezd fel most a Jacobs varázsolatos aromáit és tudj meg többet a márkáról!