A kávé Magyarországon

A kávé ital az 1400-as években indult először hódító útjára, azonban a XVI. századra már az egész arab világban elterjedt sokunk kedvenc italává vált. A legelső arab és török kávéházak is ekkor nyitották meg kapuikat Damaszkuszban, illetve Aleppóban. Eleinte csak férfiak látogattak el az ilyen helyekre, amelyek a kávézás mellett hamar a kötetlen beszélgetések és viták színterévé váltak. Nem csoda, hogy számos politikai vezető nézte rossz szemmel a XVII. századtól már Európában is hódító kávéházakban felbukkanó forradalmi eszmék kibontakozását - gondoljunk csak például a Pilvax kávéház közösségére. Magyarországon egészen pontosan 1597-től mérték a kávét a török kávéfőzők, és az 1730-as évektől sorra nyitották meg kapuikat a kávéházak, főleg Pesten a városkapuk és a Duna közelében.

 

Mára a kávézás öröme már otthonunkban is elérhető és a legkülönbözőbb módokon készíthetjük el egyik kedvenc italunkat. Hiszen gondoljunk csak bele; szemes kávé a frissen őrölt kávé szerelmeseinek, őrölt-pörkölt a kotyogóshoz, valódi instant kávé melyhez csak forró vizet kell öntenünk és a már beízesített, kiadagolt kávéspecialitások a sietősebb napokra. A Jacobs kávék színes termékpalettájának köszönhetően széles körben kapcsolódhatunk ki és fókuszálhatunk az igazán fontos dolgokra.

 

Kérdésed van?

Lépj kapcsolatba velünk

Kapcsolat