Helyezd a teát és a cukrot egy edénybe, és időnként kevergetve melegítsd addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst, a kardamommagokat és a borsot rövid ideig hevítsd egy edényben, hogy az aromák előjöjjenek. Ezt követően tedd hozzá a szerecsendiót, babérlevelet és gyömbért.
Add hozzá a tea-cukor keverékhez a fűszeroldatot, és főzd 20 percig.
Töltsd be a szirupot egy üvegbe egy szűrőn keresztül. Ezt követően nincs más dolgod, mint a szirupot a forró kávéhoz keverni. A chai szirup néhány hétig zárt üvegben, hűtőben tárolható.
A kávét nem csak inni lehet. Használható merész hozzávalóként, amellyel különlegesség és izgalom csempészhető a kulináris kalandozásokba. Az ízletes süteményektől és desszertektől az ízgazdag italokig, valamint sós ételek váratlan kiegészítőjeként.