MACARON KÁVÉS GANACHE-AL

Hozzávalók

  • Kb 10 db macaron tésztájához
  • — 45 g őrölt, blansírozott mandula
  • — 75 g porcukor
  • — 10 g kristálycukor
  • — 36 g fehérje
  • — ételfesték (paszta) barna vagy bézs színben
  • Étcsokoládés kávés krémhez (Kb 15-20 db macaronhoz)
  • — 250 ml tejszín
  • — 160 g étcsokoládé
  • — 75 g nougat
  • — 10 db Jacobs Krönung kávébab
  • Fehércsokoládés kávés krémhez (Kb 15-20 db macaronhoz)
  • — 100 ml tejszín
  • — 35 g egész Jacobs Krönung kávébab 160 g étcsokoládé
  • — 150 g fehér csokoládé

Elkészítés

  1. 01

    A tojásfehérjét tedd egy zsírtalan keverő edénybe, és add hozzá az ételszínezéket.

  2. 02

    Keverd fel a tojásfehérjét, amíg habos nem lesz.

  3. 03

    Őröld finomra a blansírozott mandulát a porcukorral, öntsd a tojáskeverékhez, és készíts belőle kemény habot.

  4. 04

    Ezt követően öntsd a mandulakeveréket egy spatula segítségével egy nylonzsákba (aminek a végét levágod és tölcsért formázol) majd formázz köröket a sütőpapírral bélelt sütőlapra.

  5. 05

    Hagyd 25 percig száradni. Időközben melegítsd elő a sütőt 140 °C-ra, felső / alsó légkeverésre, és süsd a macaronokat a sütőben 15 percig.

  6. 06

    Hagyd, hogy a macaron tésztája teljesen lehűljön, és töltsd fel kedvenc krémeddel.