KÁVÉSZIRUP: A kávészirup elkészítéséhez tedd a barnacukrot egy edénybe és közepes lángon melegítsd.
Amikor a cukor aranyszínűvé karamellizálódott, öntsd hozzá a lefőzött kávét és addig kevergesd, ameddig a cukor teljesen feloldódik és szirupos állagúvá nem sűrűsödik.
Ezt követően hagyd hűlni kb 10-15 percig és szűrd le egy üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig áll el.
MARCIPÁNOS KÁVÉGOLYÓK: Finomra őröld le a kávét. A kávét és az apróra vágott dióféléket tedd a marcipánba, és formázz kb. 2-3 cm-es gömböket belőle.
Hagyd, hogy az étcsokoládé gőz fölött megolvadjon, és habverővel keverd hozzá a kávészirupot.
A marcipán golyókat forgasd bele az étcsokoládéba, majd tedd egy tálcára és helyezd a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg megszilárdul.
Hagyd, hogy a fehércsokoládé gőz fölött megolvadjon.
A marcipán golyókat forgasd bele a fehércsokoládéba, majd tedd egy tálcára és helyezd a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg megszilárdul.
Kész a marcipános kávégolyó.
A kávét nem csak inni lehet. Használható merész hozzávalóként, amellyel különlegesség és izgalom csempészhető a kulináris kalandozásokba. Az ízletes süteményektől és desszertektől az ízgazdag italokig, valamint sós ételek váratlan kiegészítőjeként.